ARTIKLER


Har syv uger til at afslutte konferencen

Men det er tvivlsomt, om det italienske formandskab kan skabe enighed mellem de 25 lande


Af STAFFAN DAHLLÖF
1. december 2003

Lørdag den 13. december skal det hele gerne være klart. Det er i hvert fald formandskabets tidsplan for regeringskonferencen om en EU-forfatning. Mandag den 27. oktober og tirsdag den 18. november mødes udenrigsministrene, og i midten af november indleder formandskabet direkte samtaler med deltagerne i regeringskonferencen hver for sig.


Derefter er der lagt op til et to eller måske tredages møde mellem udenrigsministrene i dagene fra den 28. til den 30. november i Rom.


Mødet bliver muligvis indledt med en »arbejdsmiddag«, hvor stats- og regeringscheferne deltager – et ekstraordinært topmøde.

Kun to spørgsmål er løst
Afslutningen skal efter planen foregå i Bruxelles den 12. og 13. december. Men forudsætningen er, at der opnås enighed mellem de i alt 25 indblandede lande, da også de 10 nye medlemlande skal kunne støtte regeringskonferencens resultat.


Hidtil kan kun to spørgsmål med lidt god vilje beskrives som afklarede.


Den kommende EU-forfatning kommer som omtalt i den øverste artikel ikke til at indholde noget om gensidige forsvarsgarantier. Og man har opgivet ideen om et særligt lovgivende ministerråd.