ARTIKLER


Advarer mod milliardkrav mod Danmark

Medieforskeren Frands Mortensen kritiserer Danmark for at være for passiv over for de krav, som EU kan komme med over for støtten til TV2 – krav på mange milliarder
Af Sven Skovmand
13. november 2006

Medieforskeren Frands Mortensen fra Århus kritiserer i en kronik i Politiken 3.10.2006 at Danmark har støttet TV2 og TV-regionerne med store beløb uden at give EU meddelelse om denne støtte.

Han forudser at det kan føre til erstatningskrav fra EU på adskillige milliarder.

TV2 skal i værste fald betale 6 milliarder kroner tilbage til staten, og regionerne skal betale 1,5 milliarder. Og da støtten har været ulovlig, skal staten betale 5 milliarder kroner tilbage til licensbetalerne.

Staten risikerer også at skulle betale erstatning til de stationer, der konkurrerer med TV2, og som mener at den statslige støtte har forvredet markedet.

Endelig skal Danmarks Radio betale et beløb tilbage, som svarer til værdien af den rentegaranti, staten har givet for byggeriet i Ørestaden.

Frands Mortensen opfordrer derfor til at Danmark i samarbejde med andre EU-lande, der også har overtrådt reglerne, får rejst sagen i EU's ministerråd, så man kan få regler, der er til at leve med.

Gør man ikke det, risikerer man at EU's domstol afsiger domme, som kan betyde at forudsigelserne bliver til virkelighed.