ARTIKLER


Tjente penge på, at loftet styrtede ned

I august 2008 styrtede en del af loftet i EU-Parlamentets mødesal i Strasbourg ned - heldigvis på et tidspunkt, hvor der ikke var møde i salen. Det betød, at de to møder i september måtte holdes i Bruxelles. Og det har Parlamentet tjent penge på!
Af Sven Skovmand
3. februar 2011

Ifølge EUobserver.com for 31.1.2011 gav flytningen Parlamentet en nettobesparelse på cirka 13 millioner kroner, fordi man ikke fik brug for at flytte papirer og medarbejdere frem og tilbage mellem Bruxelles og Strasbourg.

Oplysningen, der stammer fra Parlamentets øverste embedsmand, Klaus Welle, giver ny ammunition til de medlemmer, der ønsker at samle alle Parlamentets funktioner og møder i Bruxelles. Det vil skønsmæssigt spare cirka 900 millioner kroner om året.

Opgaven er dog svær at gennemføre. For i den i 1998 vedtagne Amsterdam-traktat fik Frankrig indføjet, at der skal holdes 12 årlige møder i Strasbourg om året, ligesom Luxembourg allerede i 1957 fik fastslået, at det er hjemsted for Parlamentets administration. Og da traktater kun kan ændres ved enstemmighed blandt EU's medlemslande, har de to lande vetoret mod ændringer i forholdene.