ARTIKLER


Solana kræver vækstinitiativer

En af EU’s grand old men, den tidligere kommissær og udenrigsrepræsentant Javier Solana, går i et indlæg i rette med finanspagten, der efter hans mening fokuserer for ensidigt på besparelser.
Af Rasmus Nørlem Sørensen
1. februar 2012

I et indlæg på Project Syndicate den 30. januar 2012 advarer Javier Solana om, at vi grundlæggende står med et valg mellem besparelser eller Europa. Med den nuværende håndtering af krisen er vi i risiko for at miste både arbejdspladser, social sammenhængskraft og gøde jorden for nationalisme og populisme:

"Europa skal undgå dette scenarium for enhver pris. Økonomisk vækst skal være højeste prioritet, for kun vækst vil få folk tilbage i arbejde og betale Europas gæld." 

Den tidligere højeste udenrigspolitiske repræsentant i EU er ikke tilfreds med kravet om disciplin og besparelser, som vejen ud af krisen.

"Økonomiske stramninger for enhver pris er en forkert strategi, der ikke vil virke. Vi kan ikke tillade at en misforstået idé om "disciplin" gør varig skade på vores økonomier og påfører vores samfund forfærdelige menneskelige omkostninger. Hele Europa er nødt til at blive enige om en kortsigtet vækststrategi - og få den implementeret hurtigt," lyder det i hans artikel. 

Læs indlægget "Austerity vs. Europe" på: Project Syndicate