ARTIKLER


Ungarn: EU’s fastfrysning kan måske hjælpe os

EU’s finansministre besluttede tirsdag at fastfryse støtten til Ungarn. Den ungarske økonomiminister er ikke udelukkende skeptisk.
Af Ida Zidore
14. marts 2012

Tirsdag besluttede EU's økonomi- og finansministre med Margrethe Vestager i spidsen at dreje Ungarns nøgle til EU-strukturfondens pengeskab i, hvis ikke landet får styr på sit massive underskud inden 22. juni i år.

Den ungarske økonomiminister Zoltan Csefalvay ser muligheder i EU's beslutning. Han mener, den kan sætte skub i processen omkring en omdiskuteret låneaftale med IMF og EU, skriver Independent Online.

Ungarn har arbejdet for at skaffe en aftale i hus om et såkaldt standby-lån, men processen har været forsinket af juridiske årsager.

Onsdag lovede Ungarn at fremlægge en økonomisk plan i midten af april, der skal skitsere hvordan landet kan nå EU-kravene inden juni.

Den stramme linje overfor Ungarn har været kritiseret for at være for hård i sammenligning med linjen overfor Spanien, der ikke har fået fastfrosset sin EU-støtte. Men især Tyskland og Holland har fremhævet Ungarns gentagende overtrædelser siden landets optagelse i 2004 af EU's krav om begrænsning af underskuddet.

Læs mere på Hungary vows to cut deficit