ARTIKLER


Studerende skriver EU-historie

Danske, svenske og norske studerende udgiver en EU-antologi på 222 sider, som de selv har forfattet. Bogen præsenteres på en international konference den 14. marts, og gives væk gratis.
Af Rasmus Nørlem Sørensen
5. marts 2013

Alkvantor hedder det studenterforlag, der alene ved hjælp af frivillige kræfter nu får udgivet sin fjerde antologi. ”Europæiske scenarier – skandinaviske perspektiver” hedder værket, der indeholder bidrag fra studerende i Danmark, Sverige og Norge og giver en række forskellige vinkler på EU’s nuværende krise og vejen ud af den.

Torsdag den 14. marts afholdes en konference på Københavns Universitet, hvor ti af bidragsyderne møder med oplæg og præsentationer af deres artikler. Bag konferencen står en lille gruppe danske studerende, der har formået at rejse penge fra EU-fonden ”Aktive unge” til både en udgivelse af antologien og til konferencen.

”Vi vil gerne have, at konferencen giver mulighed for at blive klogere på og debattere en række af de presserende udfordringer som EU står overfor netop nu og i fremtiden. Det kommer til at ske i øjenhøjde med skandinaviske studerende,” forklarer en af de frivillige, Jesper Ruben, til NOTAT.

Alkvantor arbejder ud fra noget de kalder en ”forretningsmodel” på deres blog http://alkvantor.wordpress.com. Men der er ikke meget forretning i den. Alkvantor sælger ingenting, men trykker gratis antologier, som de opfordrer læserne til at give videre til nye læsere når de selv er færdige med dem. På den måde håber de idealistiske unge at kunne nå en bredere målgruppe end oplaget på 300 bøger ellers ville kunne bære.



Europæiske scenarier – skandinaviske perspektiver
Konference torsdag den 14. marts, kl. 12-18
Auditorium 23.0.50 Det Humanistiske Fakultet (KUA) på Njalsgade 76
Arrangementet er gratis.