ARTIKLER


Soledad Cabezón Ruiz, medlem af EU-parlamentets socialdemokratiske gruppe (S&D)

Flere artikler
Gå til forside

Kategorier:

5 skarpe til Soledad Cabezón Ruiz


Af Josefine H. Esrup
1. november 2014

Hvad har du tænkt dig at gøre for at løse det akutte forsyningsproblem med russisk gas til vinter?

Den ukrainske gasforsendelse er stadig vital for forsyningssikkerheden i EU. Lige nu kommer der gas fra Nord Stream-rørledningen og fra Norge, men det er langtfra nok. En rørledning, som forbinder Algeriet direkte med Spanien, har givet Spanien kapaciteten til at levere gas til resten af Europa, hvis de grænseoverskridende forbindelser altså har de rigtige tekniske forudsætninger.

Går udbygningen af en fælles europæisk infrastruktur for energi hurtigt nok?

Slet ikke. En tredjedel af medlemslandene lever stadig ikke op til målet om 10 pct. indbyrdes elforbindelse. Det vil sige, at nogle medlemslande er helt isolerede fra det europæiske marked. Vi (det spanske socialistparti, red.) har altid set dette mål som en vigtig del af den samlede energi- og klimastrategi, og har krævet, at man gør det til et bindende mål.

Hvorfor har I så ikke sørget for at få gennemført et indre marked for energi endnu?

Energiudvalget og den socialistiske gruppe har prøvet meget ihærdigt at få det gennemført, særligt under forhandlingerne til den tredje energimarkedspakke. Men en af de største forhindringer for at få gennemført et indre marked for energi, er den monopol på energisektoren, som hersker i mange medlemslande. Vi bliver nødt til først og fremmest at gøre op med denne praksis.

Går du ind for at afnationalisere energipolitikken?

Ja. Jeg tror på en stærk forpligtigelse inden for energi og miljø fra EU’s side.

Hvad ser du som den største politiske forhindring for at nedbringe CO2-udslippet?

Den største udfordring for at nå en reel reduktion af drivhusgasser, er at fastholde EU’s ambitioner og mål inden for klimaforandringer. Jeg er bekymret for, om den nye Kommission føler sig tilstrækkeligt forpligtet over for disse mål, og derfor må vi i Parlamentet være særdeles årvågne. 

Artiklen blev første gang bragt i NOTAT nr. 1277 1. november 2014