ARTIKLER


De danske slagterier får stadig færre svin at slagte

Flere artikler
Gå til forside

Kategorier:

Ny trussel mod slagterierne

Tysk støtteordning kan skabe problemer for de danske slagterier. 


Af Sven Skovmand
31. oktober 2014

SKOVMANDS NOTATER. Når danske slagterier får stadig færre svin at slagte og derfor fyrer medarbejdere, skyldes det, at flere og flere svinelandmænd sender deres smågrise til Tyskland. Her er priserne højere end på de danske slagterier - blandt andet fordi de tyske slagterier beskæftiger underbetalt polsk arbejdskraft.

Denne udvikling kan blive forstærket i følge Jyllands-Posten for 10. september 2014. I artiklen »Ny tysk støtte truer danske slagterier« oplyses det, at danske landmænd i fremtiden vil kunne få 30 kroner ekstra pr. gris, hvis de sender den til Tyskland.

Tilskuddet er indført for at få de tyske landmænd til at skabe bedre vilkår for deres grise. Og pengene udbetales kun, hvis de opfylder en række betingelser.

Disse betingelser gælder naturligvis også for danske landmænd, der ønsker at modtage tilskuddet. Men ifølge direktør i Landsforeningen af danske Svineproducenter, Hans Aarestrup, vil dette ikke være noget problem. Ifølge ham efterlever de danske svineproducenter allerede i dag de tyske krav, og det vil derfor ikke koste ekstra for dem at bruge ordningen.

Den tyske støtte ventes at træde i kraft fra foråret 2015.