ARTIKLER


Årets julegaver – skal de smølfes?

Skæmtesmølfen har overtaget styret i smølfelandsbyen og
kalder sig nu ”leder af blå blok”. Men han har indtil videre været
mindre heldig med sine julegaver. Ingen vil have dem.
Der kunne han lære noget af Putin, vurderer bagsidens politiske analytiker.


Af Rasmus Nørlem Sørensen, bagsidesmølf
1. januar 2016

BAGSIDEN. Lars Løkke Rasmussen havde en fin gave til alle danskere. Allerede den 3. december fik han i samarbejde med Pandoras Æske A/S serveret en flot pakke med politiblåt gavepapir og EU-gult gavebånd. Hele 22 retsakter og en lovning på en ny folkeafstemning om asyl lå der efter sigende i æsken.

Der var dog et flertal af danskerne, eller i hvert fald dem, der kiggede nærmere på pakken, der havde læst lige lovlig meget om ”Skæmtesmølfen” (ham med gaverne, der eksploderer, red.) – og derfor ikke var meget for at åbne gaven. Måske fordi det kostede suverænitet, der skulle deponeres bag en offentlighedslov, hvis man ville have pakken. Pakken kunne for øvrigt ikke byttes eller returneres, hvis den først var åbnet.

Den største modstand mod julegaven, der blev kendt under navnet ”tilvalgsordningen”, meldte sig i den blå del af befolkningen, der definerede nej'et. Der lød flertallet næsten ligesom gnaven-smølfen, da de udbrød: »Vi kan ikke fordrage politiker-smølfer«.

Teltlejr som gave

Men det var ikke den eneste gave fra Skæmtesmølfen, der lige nu har overtaget rollen som leder af det blå folk. Sammen med campingpladsbestyrer Inger Støjsender fik de utaknemmelige mennesker fra Langbortistan – der har forladt deres ejerbolig og hjemland og nu vader rundt her i landet og ja, faktisk hele Europa – en hel stribe flotte, nye og næsten stormsikre telte. Lille henrivende Inger har dog ikke fået meget ros. Selv ikke efter hun lovede, at det kunne blive en familielejr, når de nye beboere har siddet bag blomsterkassen i campingstolen i kun tre år.

De eneste, der måske har et svagt punkt for Inger Støjsender, er de sorte smølfer, der i hele december gnæggende hoppede rundt i Frankrig, bed andre smølfer i halen, og forvandlede dem til nye sorte smølfer. Midt i december forlød det, at 29,4 pct. af de franske smølfer nu må antages at være blevet sorte.

Skæmtesmølfen slår til igen

Apropos sorte smølfer, så var den danske Tulle-smølf så letsindig at tage imod en gave fra ”blå bloks leder”. Nede i pakken lå noget, der lignede en finanslov. Og sådan en har Tulle-smølfen altid ønsket sig. Desværre viste det gamle ordsprog sig at holde: Én gang Skæmtesmølf, altid Skæmtesmølf. Det gik nemlig hverken værre eller bedre end at finanslovsjulegaven eksploderede i hovedet på Tulle-smølfen.

Bagsidens politiske analytiker, Ædesmølfen, vurderer at årets julegaver bør smølfes, og tilføjer: »Og så tror jeg alle involverede parter i decembers gaveræs kunne smølfe noget af Vladimir Putin. Han har fået fremstillet en chokoladeskulptur af sig selv og sin hund. I fuld størrelse. Det er noget, vælgerne kan lide!«