ARTIKLER


Tankevækkende bog om retspolitik og indvandring

Anmeldelse af bog af Hans Kornø Rasmussen om indvandring
Af Jens-Peter Bonde
16. maj 2004

Hans Kornø Rasmussen udsender 22. april en ny bog om indvandring og retspolitik under titlen: »Det danske dilemma«. Han påviser rimeligt overbevisende, at den eneste faktiske forskel mellem dansk lovgivning og EU-reglerne er de strammere danske regler for familiesammenføring.

Alt andet er i praksis ens, fordi Danmark fotokopierer EU-reglerne. Dermed forudser Kornø, at folkeafstemningen efter den kommende afstemning om EU-forfatningen kommer til at handle om indvandrerpolitik, hvor den danske befolkning er svær at danse med til hans og andres globaliseringstoner.

En grundlæggende svaghed

Bogen er tankevækkende om befolkningseksplosionen uden for vores dør og vores egen skæve demografiske udvikling. Men bogen rummer en grundlæggende svaghed i Kornøs had til sit eget folk.

Danskerne fremstilles som selvgode, lalleglade dumrianer, der ikke vil den nødvendige globalisering, som Uffe Ellemann-Jensen, Hans Kornø Rasmussen og hele den veluddannede EU-elite har fundet ud af er bedst for os.

Der er derimod ikke et ord om den voksende kriminalitet, som fjernelsen af den milde grænsekontrol har givet anledning til. Der er heller ikke mange ord om vanskelighederne ved at forene et socialt sikringssystem, der er baseret på høje skatter og tilsvarende høje sociale borgerretsydelser med andre landes forsikringssystemer, der indebærer langt større ulighed.

Ole Krarups og Statewatch`s kritik af det retspolitiske samarbejde behandles slet ikke i bogen. JuniBevægelsens forening af globalt udsyn med det jordnære forsvar for retssikkerhed og vores velfærdsmodel får heller ingen behandling.

Kornøs bog er først og fremmest en nedgøring af Dansk Folkepartis særlige forhold til fremmede.

Det er måske den form for nedgøring, der skaber grobund for flere vælgere til Pia Kjærsgaard.

Hvis man tager dårligt stillede danskeres reelle bekymringer alvorligt og løser problemerne med integration, kan det måske ligefrem tænkes, at også jævne folk fra Ishøj, Vollsmose og Gjellerupparken kan blive lige så dannede som Hans Kornø – der i øvrigt skal takkes for en tankevækkende bog om et svært vigtigt, men underbelyst emne.

Bogen koster 198 kr. for 200 sider, forlaget Tiderne Skifter.