ARTIKLER


Danmark kan fortsat styre det rene spil

En række danske foreninger kan ånde lettet op. EU-Kommissionen har sagt ja til den danske spillelov, der vil sikrer overskuddet af spil.
Af Sven Skovmand
23. september 2011

Overskuddet kan fortsat i vid udstrækning gå til idrætsorganisationer, politiske ungdomsorganisationer og organisationer, der arbejder med handicappede.

Det oplyser Kristeligt Dagblad 21.9.2011 i artiklen »Foreningsliv ser frem til ny spillelov«.

Kommissionen godkendte onsdag den 20. september den danske lov om liberalisering af spillemarkedet, der blev vedtaget af Folketinget i 2010, og som nu kommer til at træde i kræft den 1. januar 2012.

Lovens hovedtræk er, at rene spil som lotto og skrabespil fortsat skal styres af den danske stat, mens udenlandske ejere af spil kan få adgang til det danske marked for hasardspil og andre spil, der giver dygtige spillere mulighed for at klare sig bedst. De skal blot betale en afgift til den danske stat. For internetudbydere er den på 20 procent af omsætningen, mens den for fysiske spillesteder er 75 procent.

Netop denne forskel fik flere kasinoer til at klage til Kommissionen. De fandt det urimeligt, at de skal betale 75 procent, når deres konkurrenter på internettet kun skal betale 20 procent.

Den danske regering hævdede hertil, at det i praksis vil være umuligt at opkræve mere end 20 procent af dem, der udbyder spil på nettet. En højere afgift vil blot betyde, at de undlader at melde sig, og at staten herved helt vil miste indtægten af deres spil. Dette synspunkt har Kommissionen nu anerkendt.

Rent faktisk har der i flere år foregået et betydeligt spil på internettet, som den danske stat ikke har fået penge fra. I fremtiden vil man søge at blokere de internetudbydere, der ikke betaler de 20 procent.

Efter loven vil organisationerne i 2012 modtage 1.735 millioner af indtægterne fra spillet. Og næstformanden i De Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Søren Møller, forventer ifølge bladet, at der også i de kommende år vil være et beløb af denne størrelse til rådighed.