ARTIKLER


Financial Times er fortsat kritisk

Financial Times er nok en af de aviser, der læses med størst interesse af folk, der vil vide, hvordan de skal anbringe deres penge. Og bladets lederskribenter og kommentatorer er dybt kritiske over for EU's forsøg på at redde Euroen.
Af Sven Skovmand
11. november 2011

Det gælder således Martin Wolf, der den 9. 11.2011 i indlægget »Thinking through the unthinkable« kritiserer EU for i langt højere grad at interessere sig for landenes gæld end for deres mulighed for at få forbedret deres konkurrenceevne. Hvis et land som Grækenland ikke kan få overskud på sin betalingsbalance, vil landet aldrig kunne komme ud af sin gæld - også selvom halvdelen af gælden bliver afskrevet af kreditorerne.

Hvis de ledende politikere i EU fastholder deres nuværende politik, vil Euroen før eller senere bryde sammen, siger Martin Wolf, der i øvrigt siger, at politikerne nok aldrig ville have søsat den fælles valuta, hvis de havde vidst, hvad de ved nu. Og når de nu er så ivrige efter at bevare Euroen, skyldes det alene deres frygt for, hvad der vil ske, hvis den bryder sammen.