ARTIKLER


Vil bevare revision af regnskaber

Den faglige direktør i FSR - danske revisorer, Michael Rugaard, kritiserer et forslag fra Kommissionen om, at selskaberne i fremtiden ikke længere skal give så indgående oplysninger, som de gør i dag.
Af Sven Skovmand
22. december 2011

Det gælder blandt andet ændringer i egenkapitalen og opgørelser af pengestrømme.

I indlægget »Kalorielette regnskaber koster dyrt« (Berlingske den 19.12.2011) oplyser Michael Rugaard, at virksomhederne ifølge Kommissionen vil spare omkring 13 milliarder kroner om året, hvis de slipper for at give disse oplysninger. Men denne besparelse kan føre til en endnu større udgift for virksomhederne, fordi de skal besvare krav om oplysninger om detaljerne fra kreditorer og banker.

Dette vil især ramme små virksomheder, der risikerer at blive mødt med helt forskellige krav til, hvordan et regnskab skal se ud. Det vil også ramme de firmaer, der samarbejder med dem, og som i dag let og billigt kan hente de nødvendige oplysninger fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsens hjemmeside. Styrelsen sælger i dag over 300.000 af disse oplysninger, hvad der viser, at der virkelig er brug for dem.

»Hvis den danske regering vil de små virksomheder det godt, så skal den ikke gå med til at gøre dem den bjørnetjeneste, det er, at fjerne alle de gode kalorier fra årsrapporterne,« siger Michael Rugaard.