ARTIKLER


Vil give mindre støtte til store jordbrugere

EU's landbrugsstøtte uddeles i forhold til størrelsen af modtagernes areal, og det betyder naturligvis, at store landbrug modtager langt flere penge end små landbrug. Dette forhold har vakt så megen kritik, at Kommissionen har foreslået, at man nedsætter støtten for alle landmænd, der modtager mere end 7,5 millioner kroner om året.
Af Sven Skovmand
1. juni 2011

Forslaget har vakt stærk modstand i Ministerrådet, men nu støttes det af Parlamentets landbrugsudvalg ifølge EUobserver.com den 25. maj 2011. På et møde denne dag gik udvalget ind for en begrænsning af støtten til de største landbrug. Man krævede også, at støtten gives på en måde, der er skånsom over for miljøet, samt at der sker en omfordeling af pengene til fordel for de nyeste medlemslande.

Udvalget gik dog imod en beskæring af det samlede beløb, der ydes i landbrugsstøtte. På dette punkt er man uenig med Kommissionen, der mener, at det er nødvendigt at foretage en mindre nedskæring af landbrugsstøtten, der i øjeblikket koster cirka 415 milliarder kroner om året.