ARTIKLER


At søge EU om penge er besværligt

Danmark får for lidt ud af de 250 millioner kroner, som EU giver til kulturelle formål. Det skyldes, at det er så svært at søge pengene.
Af Sven Skovmand
28. december 2004

Ifølge Politiken får Danmark alt for lidt ud af de 250 millioner kroner, som EU hvert år sætter til side til kulturelle formål. Lande som Sverige og Grækenland får langt mere ud af pengene, end vi gør, skriver bladet.

Politiken giver dog i samme artikel noget af forklaringen. Det fremgår af en samtale med direktøren for Arbejdermuseet i København, Peter Ludvigsen, som sammen med seks andre museer fik 7,5 millioner kroner over tre år til en udstilling over temaet »indvandring, arbejde og identitet«.

»Det er noget af en proces at søge. Til så stort et projekt koster det to mands arbejde i en måned, og de skal vide, hvad de vil. Måske skræmmer det mulige ansøgere væk,« siger direktøren.

Ja, mon ikke. Ansøgninger til EU er utrolig besværlige og spilder en masse menneskers tid. EU burde slet ikke uddele penge, men overlade denne opgave til de enkelte medlemslande. Det ville også spare nogle penge, som kunne bruges bedre af landene selv.