ARTIKLER


Billige cigaretter vil blive holdt ude

Grænsehandelen med tyske cigaretter er holdt op, men det vil give problemer, hvis folk kan købe baltiske cigaretter for fire kroner pakken. Det standses indtil videre.
Af Sven Skovmand
7. maj 2004

Indtil for kort tid siden udgjorde cigaretter en væsentlig del af grænsehandelen, fordi cigaretter var væsentlig billigere i Tyskland end i Danmark. Den tid er nu forbi, oplyser Berlingske Tidende i en artikel den 3. marts 2004.

Siden den 1. marts har tyske cigaretter kostet cirka 27 kroner pakken mod den danske pris på 29-30 kroner. Og fra 1. september 2005 vil de tyske cigaretter koste 30,50 kroner pakken, hvad der kan gøre det muligt at hæve de danske afgifter, der i dag indbringer staten mellem 6 og 7 milliarder kroner om året.

Til gengæld kan der blive problemer med cigaretter fra de nye ansøgerlande og især de baltiske lande, hvor de billigste cigaretter koster knap 4 kroner pakken.

Derfor vil der indtil videre være begrænsninger på, hvor mange cigaretter man må indføre fra de nye medlemslande – højst 200 stykker.

Denne begrænsning vil vare, indtil landene har indført den af EU vedtagne minimumsafgift, som fra 1. juli 2004 vil være 9,50 kroner for en pakke cigaretter, oplyser bladet i en artikel den 4. marts 2094.