ARTIKLER


Bruxelles' Billedblad

Ting som du ikke i din vildeste fantasi kan forestille dig foregår i EU institutionerne og bliver beskrevet i Bruxelles avisen The Sprout. Alle historierne er ekstraordinære - og nogle er sande!
Af Bettina Berg
21. juni 2004

Et stærkt manipuleret billede af Konventets formand, Valery Giscard d'Estaing, med en baby på armen pryder forsiden af The Sprout på internettet og overskriften får bestemt en til at læse videre: Fik Giscard et kærlighedsbarn med en kvinde, han hjalp til at blive EU-parlamentariker?
Se, det vil jeg jo egentligt gerne vide, så jeg trykker på overskriften og kan nu slubre den fantastiske historie om den respekterede, tidligere franske præsident og alle hans julenumre i mig. For det er åbenbart ikke kun i Konventet at han tager folk ved næsen - skal vi tror The Sprout, så har han vist også glemt at fortælle sin kone en ting eller to. Som for eksempel at han er far til en 8-årig søn, hvis mor ud over at have arbejdet for den aldrende herre også har været hans elskerinde gennem lang tid. Kvinden er i dag fransk medlem af Europaparlamentet, og The Sprout spekulerer højt om, hvorvidt Giscard mon har givet en hjælpende hånd til hendes gode placering på listen og dermed valg til parlamentet.

 

...nogle af dem er sande
The Sprout udkommer en gang om måneden og bringer alle de sladrehistorie,r som andre Bruxelles medier ikke vil eller kan røre ved. I denne måneds udgave kan man udover Giscards lovestory læse om, at samtlige medlemmer af Europaparlamentet har fået en mail med en masse gode tilbud - fra et firma som sælger sexlegetøj. Eller hvad med historien om den assistenten til en parlamentariker, som efter sigende mistede sine bukser på en bar nær Parlamentet.
Forskellige brevkasseredaktører svarer på spørgsmål fra læserne. Denne måneds redaktør er tidligere kommissær Edith Cresson - og så vidt jeg kan vurdere, så er såvel spørgsmål som svar frit opstået i redaktionens hjerner. Men det gør dem nu ikke mindre læseværdige - snarere tværtimod. Et fast indslag hver måned er artiklerne under overskriften 'Traktaternes vogtere' - her bliver EUs indflydelsesrige jakkesæt taget under kærlig behandling.
Siden skal tages med et stort gran salt - som folkene bag selv skriver på hjemmesiden, så er alle deres historier ekstraordinære - og nogle af dem sande! Men du er garanteret et stille fnis og et godt grin, hvis du klikker ind på www.thesprout.net.
Hvem sagde at EU er kedelig?