ARTIKLER


Forslag om kristelig kovending skaber uro

Situationen er ændret med den politiske aftale" lyder det i forslag til ja-resolution om forfatningen som Kristendemokraterne hovedbestyrelse skal behandle lørdag. "For mig er der ikke ændret noget", siger tidligere MF Mogens Nørgaard Pedersen, der vil slås for urafstemning
Af Erling Böttcher
31. marts 2005

"KDs hovedbestyrelse behandlede forfatningstraktaten den 11. september 2004, hvor der var et flertal for en afvisning. Situationen i dag er imidlertid ændret med den politiske aftale, "Det nationale kompromis, af 2. november 2004 indgået mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og SF".

Sådan lyder det i et resolutionsforslaget fra Jens Ove Kjeldsen som bærer overskriften "Kristendemokraterne siger ja til forfatningstraktaten". Forslaget skal behandles på et møde i partiets hovedbestyrelse lørdag den 2. april.

"Det er noget fis. Jeg sidder ikke i hovedbestyrelsen, men er med til møderne og har taleret. Jeg synes det er fuldstændig tåbeligt, at vi skal til det igen. Slingrekurs fra en hovedbestyrelse - det duer ikke", udtaler tidligere folketingsmedlem og EU-ordfører for Kristendemokraterne, Mogens Nørgaard Petersen, til NOTAT.

"Det er udtryk for at der er nogen i partiet ikke vil respektere den demokratiske proces", vurderer han.

"Jeg vil nu kæmpe for, at vi får det ud til urafstemning. For dette viser, at hovedbestyrelsen ikke er kompetent til den slags afgørelser," lyder meldingen fra Mogens Nørgaard Pedersen.

Det var ikke muligt for NOTAT før deadline at få en kommentar fra partiformand Marianne Karlsmose.