ARTIKLER


1400 stopper med at dyrke sukkerroer

EU's nedsættelse af prisen på sukker betyder, at sukkerfarbrikken i Assens på Fyn må lukke. Det betydr, at 1400 avlere må holde op, og at den danske sukkerproduktion formindskes med cirka 100.000 tons.
Af Sven Skovmand
24. februar 2006

EU har bebudet at prisen på sukker vil blive nedsat med 36 procent i løbet af de næste år. Det har fået Danisco til at lukke sin sukkerfabrik i Assens. Fabrikken står for knap en tredjedel af den samlede produktion af sukker i Danmark.

Herefter er kun fabrikkerne i Nakskov og Nykøbing Falster tilbage. Det betyder at 1400 avlere på Fyn og i det sydlige Jylland bliver nødt til at indstille produktionen af sukkerroer, da transporten til Lolland-Falster vil være alt for dyr, oplyser Landbrugsavisen den 10.2.2006.

Produktionen på fabrikken i Assens har været på 133.000 tons sukker. En del af denne produktion kan overtages af avlerne og fabrikkerne på Lolland-Falster, men man regner med at Daniscos samlede produktion i Danmark vil falde med cirka 100.000 tons.

Da EU's produktion af sukker i dag er alt for høj, vil meddelelsen om faldet i Danmark nok blive mødt med tilfredshed af Mariann Fischer Boel, der har stået bag nedsættelsen af sukkerprisen.