ARTIKLER


Brigitte Alfter jagter EU-støtte

I Danmark har vi fået at vide, hvor meget de enkelte landmænd får i støtte. Den oplysnng er svær at få i EU. Det har Notats tidligere medarbejder Brigitte Alfter måttet sande
Af Sven Skovmand
10. april 2006

Som bekendt er det lykkedes danske journalister at få at vide, hvem der får glæde af den støtte, som EU giver til danske landmænd.

Andre steder er det ikke så let at få den slags oplysninger. Det har Notats tidligere medarbejder Brigitte Alfter måttet sande, oplyser Flensborg Avis 11.3.2006

Hun bad i 2004 EU-kommissionen om at få aktindsigt i, hvor meget der blev givet i støtte i de forskellige lande. Det sagde Kommissionen nej til.

Brigitte Alfter søgte derpå at få oplysningerne i de tyske delstater, men alle sagde nej bortset fra Berlin og Brandenburg, der endnu ikke har svaret.

Hun vil nu gennem sin advokat klage over afslagene.

»Vi taler om offentlige penge, der ydes til mennesker, som deltager i en offentlig politik. Så det er absolut urimeligt, at modtagerne skal være anonyme. Vi har krav på at vide, hvem disse mennesker og virksomheder er.« siger Brigitte Alfter til Flensborg Avis.