ARTIKLER


Euro-pr til din bil

Der skal laves nye nummerplader til bilerne, men myndighederne vil nok ikke tvinge EU-plader ned over folk. Det vil Europabevægelsen til gengæld gerne
Af Ib Roslund
6. maj 2006

Det har længe været inde i diskussionen om et nyt nummerpladesystem til afløsning af det, som er ved at løbe ud. Det er først i 2008, at der skal indføres en ny ordning, men da ordningen skal i udbud efter EUs licitationsregler – og den slags tager tid – så barsler myndighederne med et udspil allerede til sommer. Det nye system skal bl.a. omfatte genbrugsplader og muligheden for EU-nummerplader.

»Min vurdering er, at EU-nummerpladerne ikke vil blive trukket ned over hovedet på folk«, vurderer kontorchef John Fuhrmann fra Skatteministeriet, som arbejder med sagen. Han forventer, at det bliver som i Sverige, hvor man kan krydse af, hvis man ønsker en EU-plade«.

Hvorfor ser det så ud som om, at vi har fået EU-nummerplader?

Tja, det forlyder, at man kan købe blå-gule dimser på tankstationer, som man kan sætte på sin nummerplade, hvis man har lyst til det. Europabevægelsen er også gået ind på markedet og har siden november sidste år solgt et par hundrede sæt indsætningsstykker til nummerpladen. »Bare klister dem bag på din originale nummerplade og på få sekunder er den forvandlet til en EU-nummerplade«, skriver de på hjemmesiden. Over for NOTAT forklarer Europabevægelsen, at det naturligvis handler om, at lægge pres på politikerne, men at bevægelsen dog ikke ønsker EU-plader påtvunget.

Det er ganske vist – og ganske lovligt oven i købet...