ARTIKLER


Nyt forsøg på at få Gud med i EU

Genopstandelse. Den tyske kansler bebuder, efter et besøg hos paven i Rom, at EU-forfatningen skal indeholde Gud og kristendom alligevel.
Af Erling Böttcher
1. september 2006

Europa har brug for en forfatning som refererer til kristendom og Gud, sagde den tyske kansler Angela Merkel, efter hendes audiens hos pave Benedict den 16. i mandags. Angela Merkel skal efter jul være leder af det allerede besluttede genoplivningsforsøg for EU-forfatningen. Den 1. januar overtager Tyskland nemlig formandskabet i EU.

Angela Merkel besøgte paven i 45 minutter i hans sommerslot Gandolfo uden for Rom, for at diskutere emner i europæisk og international politik, forud for pavens besøg i hans hjemland, Tyskland i september.

»Jeg understregede mit synspunkt: At vi behøver en europæisk identitet i form af en forfatningstraktat, og jeg mener den skal være forbundet med kristendom og Gud,« sagde hun på pressemødet bagefter, ifølge euobserver.com.

Merkel er, udover regeringschef, også formand for det tyske katolske parti CDU, og hun har tidligere udtalt sig som tilhænger af at genåbne debatten om religion i forbindelse med genåbning af debatten om EU-forfatningen.