ARTIKLER


Utilstedelig diskrimination

EU-Parlamentet vil kun lade tilhængere af EU-forfatningen repræsentere Parlamentets syn. Jens-Peter Bonde vil dog møde op for at redegøre for modstandernes synspunkter.
Af Jens-Peter Bonde
2. juli 2006

EU-parlamentets forfatningsudvalg har netop besluttet at sende 10 tilhængere af forfatningen til at repræsentere EU-parlamentets syn på forfatningen til en særlig møderække i Rom den 29. og 30. juni.

Ved den seneste afstemning i EU-parlamentet den 14. juni stemte 347 for og 212 medlemmer imod. Ved den første afstemning om forfatningen stemte 500 for og 137 mod.

Modstanden i EU-parlamentet er vokset siden franskmændenes og hollændernes forkastelse af forfatningen. Alligevel tør forfatningstilhængerne i forfatningsudvalget ikke lade en enkelt røst være imod, når delegationen skal mødes med de ansvarlige italienske ministre, medlemmer af senat og parlament samt den italienske presse.

Forfatningsudvalgets formand, den tyske socialdemokrat Jo Leinen, er adskillige gange blevet opfordret til at ændre beslutningen, men står fast på den skæve repræsentation.

Jo Leinen har også hindret forfatningsmodstandere i at blive repræsenteret på tilsvarende møder i Berlin og Paris. I nogle af de mindre lande har han dog accepteret enkelte modstandere i Parlamentets delegation.

Det er utilstedelig diskrimination, og jeg har besluttet at møde op i Rom for egen regning og berette om den anden sides standpunkt. Enten inden for eller uden for mødesalene.