ARTIKLER


Nej til sælforbud

EU-Parlamentet ønsker, at der skal indføres et forbud mod indførsel af produkter fra sæler, men Kommissionen siger nej. En gammel bestemmelse fra 1983 er god nok, siger den.
Af Sven Skovmand
11. februar 2007

EU-kommissionen har meddelt at den ikke vil komme med et nyt forbud mod indførsel af produkter fra sæler. Dermed afviser den en beslutning fra EU-parlamentet, som blev vedtaget i september 2006, oplyser euobserver.com 26.1.2007.

Parlamentet ønsker at standse de drab på sælunger, som især foregår i Canada. Drabene har til formål at udnytte ungernes pels, mens den endnu er hvid.

Men lige siden 1983 har det været forbudt i EU at indføre produkter, der er lavet af skind fra sælunger. Derfor mener Kommissionen ikke at der er grund til at gå videre.

Kommissionens holdning vil uden tvivl blive bifaldet i Grønland, hvor tidligere kampagner mod sælskind har været til stor skade for de grønlandske sælfangere.

I Parlamentets beslutning har man ganske vist undtaget grønlandske sælskind fra forslaget, men grønlænderne frygter at de alligevel i praksis vil blive ramt af et forbud.