ARTIKLER


EU-parlamentarikere skal rejse ud i 40 uger

Medlemmer af EU-parlamentet har ikke megen tid til at passe deres vælgere i Danmark, siger Søren Søndergaard
Af Sven Skovmand
30. november 2010

EU-parlamentet har nu sin mødekalender for 2011 klar, og den er barsk. I »Arbejderen« for 5.10.2010 oplyser Folkebevægelsens medlem af Parlamentet, Søren Søndergaard, at man i hele 40 uger skal rejse til enten Strasbourg eller Bruxelles. Samtidig skal der som følge af Lissabon-traktaten træffes stadig flere beslutninger.

I perioden fra juli 2009 til juli 2010 blev der stillet 599 beslutningsforslag og stemt om 426 lovforslag. Og da der blev fremsat et stort antal ændringsforslag, blev der afholdt hele 3138 afstemninger.

Da Lissabon-traktaten først trådte i kraft den 1. januar 2010 og dermed kun dækkede halvdelen af Parlamentets periode, må man forudse, at antallet af forslag og afstemninger vil blive endnu større til næste år. Det kan ifølge Søren Søndergaard føre til, at der vil blive argumenteret for, at EU-parlamentarikerne må tilbringe endnu mere tid i Bruxelles og Strasbourg. Og det får ham til at råbe vagt i gevær.

»Hvis MEP'erne ikke bare skal være eurokrater, som en sjælden gang imellem aflægger hjemlandet et besøg for at sprede EU's glade budskab, så skal de selvfølgelig have ordentlig tid til at møde deres vælgere,« skriver han.