ARTIKLER


Enhedslisten overvejer at stille op ved næste EU-Parlamentsvalg

Altinget skriver i dag, at Enhedslisten er “på vej til EU-Parlamentet”. Det er dog endnu kun en overvejelse – ingen formel proces er sat i gang, lyder det fra partiet.
Af Ida Zidore
19. april 2012

På Altinget / EU kunne man i dag læse, at Enhedslisten har seriøse overvejelser om at stille op til EU-Parlamentsvalget i 2014 i valgforbund med Folkebevægelsen mod EU.

Enhedslisten understreger imidlertid overfor NOTAT, at der ikke på nuværende tidspunkt er sat gang i nogen formel proces i partiet, og at en eventuel proces ikke bliver søsat før tidligst maj 2013.

Men skulle den spæde idé på længere sigt blive omdannet til praksis, vil Enhedlisten være på stemmesedlen ved det danske EU-Parlamentsvalget i 2014.

»Situationen er naturligvis blevet en anden, end da vi kæmpede for at holde afstand til spærregrænsen. Så det er noget, vi overvejer," siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, til Altinget.

Et mandat til EU-Parlamentet kræver 7-8 procent af stemmerne. Ved folketingsvalget sidste år fik Enhedslisten 6,7 procent, og siden har partiet formået et holde fast i fremgangen.

Debattør og EU-modstander Jakob Lindblom kritiserer i et blogindlæg på modkraft.dk i dag Enhedslistens nyligt luftede overvejelser om at gå egne veje i stedet for alene at støtte Folkebevægelsen mod EU:

»Vi (Enhedslisten, red.) er et bevægelsernes parti, så et mål må være at styrke bevægelserne«, skriver han. /O

Læs også Altingets artikel Enhedslisten på vej til Europa-Parlamentet

Læs også blogindlæg på modkraft.dk Dagens dummeste prøveballon fra Per Clausen