ARTIKLER


EU står i vejen for TV2-licens

Problemer med EU har ført til, at politikerne ikke længere vil lade TV2 betale med licens-løsning
Af Sven Skovmand
13. april 2012

Hvis folk ønsker at bevare muligheden for at se TV2, må de i mange tilfælde betale 3-4 gange så meget, som de gør i øjeblikket. Hvis man i stedet hæver licensen med 5 kroner, vil man både spare folk penge og undgå administrativt besvær. Det siger professor i medievidenskab Frands Mortensen til Jyllands-Posten i artiklen »Forsker: TV kunne være billigere«, der stod i bladet den 21. november 2011.

Men Frands Mortensen kan ikke få politikerne til at ændre det medieforlig, der blev indgået i 2009. Den socialdemokratiske ordfører Mogens Jensen siger blandt andet, at kammeradvokaten forud for vedtagelsen af forliget advarede mod en licens-løsning med den begrundelse, at den kunne føre til retssager ved EU-domstolen.

Denne undskyldning kan Frands Mortensen ikke tilslutte sig. Han siger til bladet, at EU-Kmmissionen i mindst 20 sager har godkendt, at public service-stationer har modtaget licens og samtidig fået indtægter fra reklamer.

I en anden artikel samme dag »Politikerne orker ikke mere besvær med TV2« skriver Jacob Brejnebøl, at evindelige juridiske tvister i Bruxelles har martret det politiske system i en sådan grad, at en licens-løsning stort set ikke er blevet set som en farbar vej.

I artiklen står der, at den foreslåede løsning vil koste husejerne 35 kroner om måneden, og at folk med sommerhuse derudover skal betale for nyt udstyr.