ARTIKLER


Forsvar for Draghi mod tysk kritik

Efter sidste uges tyske kritik af Den Europæiske Centralbanks gigantiske udlån til banker, forsvarer Bank for International Settlements nu Mario Draghi.
Af Ida Zidore
12. marts 2012

Centralbankernes organisation BIS (Bank for International Settlements) kommer formanden for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, til undsætning i en kvartalsrapport offentliggjort søndag.

"Draghi's støtte til banksektoren har forhindret et sammenbrud", skriver BIS - en af verdens tunge økonomiske spillere - ifølge Financial Times Deutschland. Sammenbruddet kunne være sket som følge af tvungne salg af investeringer, sænkning af långivning og en faldende økonomisk aktivitet.

Rosen fra centralbankernes samlede organisation falder på et tørt sted for Draghi. I sidste uge måtte ECB-formanden, der blev indsat i november, forsvare sig mod heftig kritik fra den tyske centralbank.

Mario Draghi har stået i spidsen for ECB's seneste indsats for at redde den europæiske finanssektor. I december, og igen i slutningen af februar, åbnede Draghi ECB's sluser for ubegrænsede lån til europæiske banker med den lave rente på 1%.

Likviditetsindsprøjtningen har formået at skabe ro på finansmarkederne efter gældskrisens hærgen i slutningen af 2011. Renterne i gældsplagede lande som Italien og Spanien er faldet mærkbart.

Læs Financial Times Deutschland's artikel Supernotenbank erteilt EZB Absolution