ARTIKLER


Kvinderne skal gøres EU-positive

Netværk skal støtte EU's stilling hos kvinderne
Af Sven Skovmand
14. juli 2012

Alle meningsmålinger viser, at kvinder er mere kritiske over for EU end mænd. Det har en gruppe kvindelige EU-tilhængere besluttet at gøre noget ved. I et indlæg i Politiken for 7. marts 2012 »Hvorfor er kvinder mere skeptiske over for EU end mænd?« siger de, at de vil bruge kvindernes internationale kampdag til at skabe et netværk »Kvinder for Europa«.

Kvinderne bag dette netværk vil løfte diskussionen om EU og diskutere emner som: Hvad gør EU for dine børns uddannelsesmuligheder, for den roaming-pris, du skal betale for at tale i mobil i udlandet, for din sikkerhed, når du handler på nettet, og når du putter mad i munden?

De vil også være optaget af, hvordan EU skal udvikle sig, og hvad EU’s rolle i verden skal være.

Underskriverne på indlægget er erhvervskvinden Stine Bosse, den radikale leder Margrethe Vestager, den konservative tidligere udenrigsminister Lene Espersen, Venstres folketingsmedlem Ellen Trane Nørby, den tidligere kommissær Mariann Fischer Boel, den tidligere håndboldspiller Camilla Andersen, lægen Vibeke Manniche, skicross-løberen Sophie Fjellvang-Sølling og udenrigskorrespondent på Information, Annegrethe Rasmussen.