ARTIKLER


Spaniens økonomiminister vil ikke sige fy-ordet

Med stor opfindsomhed lykkedes det lørdag den spanske økonomiminister at undgå ordet ”redningspakke,” da han præsenterede resultatet af ministerrådets massive pengetransfusion til de spanske banker.
Af Anders Abrecht
11. juni 2012

»På ingen måde er der tale om en redningspakke«, sagde Louis de Guinos, da han lørdag fremlagde finansministrene i de 17 eurolandes beslutning om at stille 100 milliarder euros (740 millioner kroner) til rådighed for spanske banker.

»Derimod er der tale om et lån med yderst favorable betingelser«, tilføjede han. Det fik i går det britiske magasin The Economist til at kalde udtalelsen "lettere komisk".

Ifølge tidsskriftet er økonomi-ministerens udtalelse symptomatisk for en spansk politik, der har været præget af lige dele "pral" og "fornægtelse".

The Economist glædede sig dog over, at Spanien endelig havde set problemer i øjnene. De 100 milliarder euro ligger i den høje ende af, hvad de fleste analytikere mener er nødvendigt for at sikre landets private banksektor mod yderligere chok, vurderer redaktion.

Læs hele artiklen i The Economist: Spain's banks: Just don't call it a bailout