ARTIKLER


Europcar er et af de firmaer som ikke har reageret på Kommissionens henvendelse.

Flere artikler
Gå til forside

Kategorier:

Ønsker samme pris for leje af biler

Kommissionen er gået ind i en sag om billejningsfirmaer, som opkræver forskellige priser afhængigt af kundernes bopælsland. 


Af Sven Skovmand
30. september 2014

SKOVMANDS NOTATER. Hvis man ønsker at leje bil i udlandet, skal man passe på. For i mange EU-lande opkræver udlejerne en højere pris for danskere end for folk fra andre EU-lande. Det oplyser Jyllands-Posten den 28. august 2014 i artiklen »Dit bopælsland afgør prisen på udlejningsbilen«.

Firmaer som Hertz, Avis og Europcar opkræver nemlig forskellige priser, når bilerne lejes ud. Det har ført til, at EU-Kommissionen har fået en lang række klager fra folk, der føler, at de er blevet snydt.

En tjekke oplyste således, at han skulle betale 50 procent mere, hvis han fortalte, at han kom fra Tjekkiet, end hvis han havde fortalt, at han kom fra Tyskland. Og en irer opdagede, at han skulle betale dobbelt så meget, hvis han bad om prisen i euro, som hvis han bad om prisen i pund.

Det fik Jyllands-Postens journalister til at undersøge, hvad der skete, hvis de først opgav Danmark som hjemland og dernæst opgav et andet land. Og de blev hurtigt klar over, at den var gal.

En udlejningsbil på Mallorca ville således koste 18 procent mere for en dansker end for en tysker eller franskmand. Og i Berlin skulle bilen koste hele 47 procent ekstra, hvis man fortalte, at man var fra Danmark og ikke fra Storbritannien.

De uheldige forhold har nu fået Kommissionen til at gribe ind. Den har skrevet til firmaerne og krævet, at de ændrer praksis. Dette krav er imødekommet af firmaerne Sixt, Goldcar og Entreprise, mens Hertz, Avis og Europcar ikke har reageret.

Kommissionen kan ikke på egen hånd standse firmaernes ulovlige praksis. Det kan kun de lande, som har myndigheden i de pågældende lande. Men den danske forbrugerombudsmand opfordrer danskerne til at være opmærksom på problemet og ikke finde sig i at betale for meget, oplyser bladet.