ARTIKLER


EU forslag bekymrer film-branchen

To EU-kommissærer opfordrer til, at man ændrer filmlovene, så forbrugerne frit kan se de film, de ønsker, når de rejser rundt i Europa.


Af Sven Skovmand
4. maj 2015

Det bekymrer de danske producenter af film, der tjener mange penge på at sælge deres rettigheder til selskaber i de andre lande. De frygter, at kun de store engelsksprogede filmselskaber vil kunne klare denne situation.

Bekymringen fremgår af artiklen »Kulturministeren: EU-forslag må ikke skade mangfoldigheden«, der stod i Berlingske den 1. april 2015.

»Filmfinansiering er en kompliceret størrelse, og det vil være uheldigt, hvis det kommende forslag går ud over mangfoldigheden i europæisk film,« skriver Marianne Jelved til Berlingske.

Flere af kulturordførerne i Folketinget deler dog ikke ministerens frygt. Det gælder ikke blot Michael Aastrup Jensen fra Venstre og Mette Bock fra Liberal Alliance. Det gælder også den socialdemokratiske kulturordfører Troesl Ravn. Derimod mener Lars Barfoed fra De Konservative, at man skal lytte til filmbranchens problemer.